TRANSZFORMÁTOR ÁLLOMÁSOK TELEPÍTÉSE,ÜZEMELTETÉSE,FELÜGYELETE 

Milyen esetekben érdemes hozzánk fordulni?

 

Ha új beruházást terveznek! Ha villamos energiára lesz szükségük!

 

Megvizsgáljuk, hogy az új létesítmény villamosenergia igényének kielégítésére elegendő-e a kisfeszültségű energiavételezés vagy – akár üzembiztonsági, akár gazdasági okokból – inkább a középfeszültségű vételezés javasolható. Utóbbi esetben segítünk az áramszolgáltatókkal való ügyintézésben (igénylés, lekötés menedzselése), illetve vállaljuk a szükséges berendezések, pl. transzformátor állomások szállítását, telepítését, karbantartását, sőt üzemeltetését is.

 

Ha üzembővítést terveznek és emiatt a jövőben többlet villamos energiára lesz szükségük!

 

Ha jelenleg kisfeszültségen vételeznek energiát, megvizsgáljuk, hogy továbbra is ez-e az optimális megoldás vagy gazdaságosabb lenne áttérniük a középfeszültségű vételezésre? Ha a középfeszültségre való áttérés indokolt, segítünk az ezzel kapcsolatos áramszolgáltatókkal való ügyintézésben (igénylés, lekötés menedzselése), illetve vállaljuk a szükséges transzformátor állomás megtervezését, a berendezések szállítását, telepítését, karbantartását és üzemeltetését. Ha középfeszültségen vételeznek energiát, az új üzemrész többlet villamosenergia igénye miatt akkor is szükség lehet a meglévő berendezések cseréjére vagy újabb transzformátor állomás telepítésére. Szükség esetén szállítjuk, telepítjük a megfelelő transzformátor állomást, illetve a későbbiekben elvégezzük karbantartását, sőt üzemeltetését is.

 

Ha nem rendelkeznek a trafóállomásuk üzemeltetéséhez szükséges eszközökkel vagy kapcsolási jogosultságokkal!

 

Vállaljuk köf/kif transzformátor állomásai szakszerű, érvényes előírásoknak megfelelő üzemeltetését.

 

Ha nem megoldott trafóállomásunk rendszeres és szakszerű karbantartása!

 

A transzformátor állomások nem megfelelő vagy teljesen elmaradó karbantartása növeli a leállások és az ebből fakadó veszteségek kockázatát! Cégünk rendelkezik a közép-kisfeszültségű transzformátor állomások karbantartásához szükséges szakértelemmel és speciális eszközökkel. Igény esetén szívesen vállaljuk trafóállomása rendszeres és szakszerű karbantartását. A megfelelően dokumentált, rendszeres karbantartással valószínűleg a fizetendő biztosítási díj is csökkenthető.

 

Ha villamos hálózatukat érintő üzemeltetési problémákkal küzdenek és ezért rendszeresek cégüknél az üzemzavarok, az ebből fakadó leállások vagy egyéb veszteségek!

 

Az üzemzavar elhárító és megelőző tevékenység részeként elvégezzük a védelem beállítások ellenőrzését, működési próbáját. A feltárt problémák javításával általában a termelés kiesések jelentős csökkenése, s ezen keresztül komoly megtakarítás érhető el.

 

Ha korszerűtlen, nagy veszteségű transzformátor berendezéseik vannak!

 

Mindenképpen érdemes konkrét veszteségszámításokat végezni. Szakértőink vállalják hálózat analízis elvégzését, illetve erre alapozott energia menedzsment megoldások kidolgozását. Ennek segítségével ellenőrizhetőbbé válik a cég villamos energia fogyasztása, f eltárhatók a csökkentés lehetőségei, s erre építve akár komolyabb villamos energia költség megtakarítás is elérhető. Amennyiben szükségessé válik a meglévő berendezések cseréje, vállaljuk az új transzformátor állomás szállítását, telepítését, karbantartását, sőt későbbi üzemeltetését is.